Swedic Energi hantering av Personuppgifter

Vi på Swedic Energi värnar om personliga integritet hos våra kontaktpersoner och strävar efter att alltid ha en hög nivå av dataskydd. I det ingår att vi tar ansvar och väl hand om de personuppgifter vi hanterar och använder. Vi andvänder uppgifterna för att:

  • identifiera dig som är kund och/eller avtalspart.
  • kontakta dig rörande leverans eller vid utförande av uppdrag såsom installations- eller servicearbete.
  • informera om lösningar, nyheter, tjänster och annat som vi tror att ni som kund eller leverantör kan vara intresserad av.

I vår personuppgiftspolicy förklarar vi hur vi samlar in och använder din personliga information. Den beskriver också dina rättigheter och hur du kan göra dem gällande. Läs personuppgiftspolicyn i sin helhet som pdf nedan. Behöver du få kontakt med oss runt dataskydd når du oss på info@swedicenergi.se.

 

PERSONUPPGIFTSPOLICY

 

SWEDIC ENERGI AB- HANTERING AV DINA PERSONUPPGIFTER

Swedic Energi värnar om din personliga integritet och strävar efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Denna policy beskriver varför vi samlar in information om dig och hur informationen hanteras. Genom att använda våra tjänster godkänner du att vi använder dina personuppgifter på detta sätt.

VILKA PERSONUPPGIFTER VI BEHANDLAR

Vi samlar in dina personuppgifter, såsom namn, adress, telefonnummer och e-postadress (ev. personnummer) när du på något sätt frivilligt delar dina personuppgifter med oss, exempelvis när du kontaktar oss via något kontaktformulär på webbplatsen.

HUR LÄNGE VI SPARAR DINA UPPGIFTER

Swedic Energi sparar dina personuppgifter så länge det är nödvändigt för att uppnå de ändamål som beskrivs i policyn. Om du avregistrerar dig från våra tjänster tar vi bort dina personuppgifter så snart vi kan, med undantag för avidentifierade uppgifter som vi kan komma att spara för statistikändamål.

SKYDDET AV DINA PERSONUPPGIFTER

Du ska alltid kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Swedic Energi har därför vidtagit de säkerhetsåtgärder som behövs för att skydda dina personuppgifter mot otillbörlig åtkomst, förändring, spridning och radering. Exempelvis sparas alla uppgifter i en databas som är skyddad genom behörighetsstyrning och brandvägg.

OM DU VILL VETA MER

I enlighet med GDPR kan du en gång per år du kostnadsfritt få veta vilka av dina personuppgifter som vi hanterar. Din skriftliga begäran skickas adresserna nedan och måste vara undertecknad av dig personligen. Du kan när som helst begära att vi rättar eller tar bort uppgifterna om dig om dina uppgifter skulle visa sig vara felaktiga eller inaktuella.

Detta kan du göra genom att antingen skicka e-post med begäran till följande adress: info@swedicenergi.se eller via brev:

Swedic Energi AB
Rosenvägen 6
237 35 Bjärred

GDPR (General Data Protection Regulation) är en ny dataförordning som gäller i hela EU och ersätter den svenska personuppgiftslagen. Förordningen träder i kraft den 25 maj 2018. I och med den nya lagen skärps kraven på hur vi som företag hanterar personuppgifter. Vi på Swedic Energi är personuppgiftsansvarig. Som personuppgiftsansvarig ansvarar vi för behandlingen av dina uppgifter, hur och för vilka ändamål behandlingen görs.

Vi vill därför med detta dokument tydligare beskriva hur vi på Swedic Energi hanterar, skyddar och använder dina personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt.

Vill du ha mer detaljerad information om hur vi samlar in, använder och skyddar din personliga information så hittar du våra kontaktuppgifter under kontakt på www.swedicenergi.se eller skicka dina frågor till info@swedicenergi.se.

 

COOKIES

HUR FUNGERAR COOKIES?

En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator. Cookies används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande.

Det finns två typer av cookies. Den ena typen sparar en fil under en längre tid på din dator. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte den aktuella webbplatsen. Den andra typen av cookies kallas sessionscookies. Under tiden du är inne och surfar på en sida, lagras den här cookien temporärt i din dators minne exempelvis för att hålla reda på vilket språk du har valt. Sessionscookies lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

VAD ANVÄNDER SWEDIC ENERGI COOKIES TILL?

  • mäta trafiken på sajten. Till exempel vilka sidor på www.swedicenergi.se som besökts, när och hur. Sådan statistik innehåller dock aldrig någon form av personlig information.
  • förenkla ditt besök på www.swedicenergi.se.

 

SÅ FÖRHINDRAR DU ATT COOKIES LAGRAS

Du kan radera cookies från din hårddisk när som helst, men detta gör att dina personliga inställningar försvinner.

Du kan också ändra inställningarna i din webbläsare så att den inte tillåter att cookies sparas på din hårddisk. Detta försämrar dock funktionaliteten på vissa webbsidor, kan förhindra tillgång till medlemssidor och göra att visst innehåll och vissa funktioner inte är tillgängliga.

Mer information om hur du kan förhindra cookies kan du läsa på http://www.allaboutcookies.org.